duminică, 11 octombrie 2009

Punct si de la capat

Omul se adapteaza la orice. Da-i o situatie complicata, pune-l sa nu-i fie bine o vreme, scoate-l din lumea lui si dupa ce se vaicareste un pic, isi traieste noul prezent fara sa mai aiba vreun zbucium. Uita de toate, trec toate si isi traieste disciplinat devenirea. La bine se adapteaza mai rapid si fara intrebari prea multe.

Daca e sa vorbim despre adaptarea de la rau la bine, trecerea brusca este foarte periculoasa. Crede rapid ca merita tot ce primeste si se uita de sus in jur. Nu-si mai aminteste nimic din trecut, ci isi proiecteaza doar viitorul, vacantele si distractia. Si binele se schimba.. ceea ce era inainte bine nu mai este dupa ceva timp, isi schimba prietenii, preferintele culinare si garderoba. Nici autobuzul, singurul care era in fiecare zi acolo pentru el, nu mai este bun, oamenii care il faceau fericit candva nu-i mai sunt de ajuns, chiar daca atunci cand se priveste in oglinda pare a fi tot el..

Trecerea de la bine la rau e putin mai complicata si are nevoie de ceva mai mult timp pentru adaptare, dar se rezolva si asta.. Crede absolut de fiecare data ca e doar temporar, ca e nedrept, ca merita mai mult si ca in scurt timp va dovedi ca locul lui nu e acolo, ci mult mai sus. De obicei nu-i iese si se adapteaza la obscuritate si mediocritate, mintindu-se ca e un neinteles care nu are locul pe care il merita pe lumea asta.

Omul se adapteaza la orice. Orice-ul e corect sau nedrept dupa cum el e sau nu castigator.

2 comentarii: