marți, 13 octombrie 2009

Despre barbati

Astazi, asteptand autobuzul (in sensul propriu!!, nu in cel figurat la care ma voi referi in randurile ce urmeaza), mi-a venit o idee ce mi s-a parut geniala: barbatii seamana cu masinile! Ulterior, descoperind cat de evidente sunt asemanarile, a mai pierdut din caracterul genial si chiar am inceput sa ma intreb cum de mi-a venit atat de tarziu ideea!

Sa purcedem asadar la realizarea demonstratiei!
La un moment dat in viata, iti dai seama ca nu mai poti merge cu autobuzul, tramvaiul, metroul sau orice alt mijloc de transport in comun si decizi ca ai nevoie de o masina (mai ales ca ai observat intre timp ca masina prezinta numeroase avantaje fata de transportul in comun). O data ce ai constientizat aceasta nevoie, studiezi modelele de pe piata, ofertele, eventualele promotii si iti dai seama ce ti se potriveste cel mai bine. Un moment important este acela de a decide daca iti iei masina second-hand sau noua. Prezinta ambele categorii si avantaje si dezavantaje, decizia trebuie sa o iei in functie de ce iti doresti. Pana la urma, doar modelul difera, principiul dupa care functioneaza este acelasi la toate!

Dupa ce ai luat decizia, trebuie sa vezi daca iti permiti, ca de, nu poti avea exact orice model iti doresti, ci dupa posibilitati..!
Bun! In cazul in care cererea s-a intalnit cu oferta, urmeaza o perioada de acomodare, de cunoastere reciproca (in limbajul uzual din acest domeniu se foloseste notiunea de “rodaj”). Este de mentionat faptul ca un rol important il joaca si experienta soferului! Astfel, daca esti incepator, iti va fi ceva mai greu, depinde foarte mult pe ce masina ai facut scoala, cat de bun a fost instructorul, cat talent ai tu…dar in orice caz, in cele din urma, reusesti sa te deprinzi cu masina, ca doar e a ta!
O data realizata achizitia, periodic trebuie sa alimentezi, sa mai verifici daca totul e in regula, sa mai mergi la cate un control, suferi daca se atinge cineva de ea si asa cate putin in vreo parcare, ai grija sa fie mereu curata si ingrijita, uneori te enerveaza ca nu face exact ce vrei tu, dar iti dai seama ca de fapt ai apasat pe o alta pedala sau pe vreun buton gresit.. In orice caz, te simti foarte mandru cand iesi cu ea in oras si le-o prezinti prietenilor. De atunci urmeaza sa te insoteasca peste tot, devine parte din viata ta. Este posibil chiar sa te atasezi de ea intr-o asemenea masura incat o pastrezi pana cand intr-o zi nu mai poate sa porneasca..
Daca totusi, dupa ceva timp, oricat ai sperat ca ai facut o alegere buna, se dovedeste ca nu este exact ceea ce ai tu nevoie, nu te multumeste sau pur si simplu pentru ca a aparut vreo oferta buna pe piata la masina visurilor tale, te vezi nevoit sa o inlocuiesti cu alta, sperand ca de data asta ai facut alegerea cea buna sau in sfarsit ai reusit sa o obtii pe aceea pe care ti-o doreai!

Post scriptum: 1. In povestea de mai sus aceasta viziune minimalista este pe deplin valabila si in cazul femeii (doar principiul dupa care functioneaza nu e acelasi, ci totul e mai complicat, de regula), dar eu am ales evident varianta mai interesanta din punctul meu de vedere.
2. La femei nu e chiar acelasi principiul dupa care functioneaza, ci e un pic mai complicat totul. Cat despre sensul figurat al transportului in comun la care ma refeream la inceput, v-ati prins si singuri.. :p.
3. A nu se confunda naratorul cu autorul, de data asta!
Quod erat demonstrandum!

4 comentarii:

  1. Deci nu eram tampit ca imi placeau masinile cu forme frumoase... stiam eu ceva...

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai asta vine asa..instinctual!
    Pacat ca nu stiu si eu cine esti ca sa fac o analiza pe cazul concret..:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am auzit ca sunt 2 motive pentru care barbatii deschid si inchid usa unei femei cand urca in masina. Ori e noua masina ori e noua femeia...

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesant.. dar stii cum e, nu te poti lua dupa zvonuri..:))

    RăspundețiȘtergere